Bestill her

Fyll inn telefon/mobil (8 siffer)
Noen opplysninger er feil/mangler
Les vilkår & betingelser

Takk! Chili Forte finnes på lager.

Vennligst se over og bekreft din info.
Noen opplysninger er feil/mangler

Fakta om Chili

Mange har skrevet om chili som et forbrenningsøkende middel. Vi bruker chili som en hovedingrediens i kosttilskuddet Chili Forte, og ønsker å informere om hvordan chili fungerer i kroppen.

HVA ER CHILI?

Chili er en pepperplante fra Sør-Amerika, og den har vært brukt som medisinplante i over 9.500 år. I vår kultur er chili først og fremst benyttet som krydder i salater, gryter og så videre. Chili ble først importert til Norge på slutten av 60-tallet, og ble ikke en vanlig ingrediens på norske kjøkken før det var gått flere år.

 

 

img_scoville_cf

 

Chilifrukten har ulike farger, former og styrkegrader, alt etter vekstområde, vanntilgang, årgang, varme m.m. Styrken i smaken måles etter Scoville-skalaen. Paprika har 0 i styrkegrad, mens italiensk peperocini ligger på 100 – 500, og habanero ligger på 80.000 – 300.000. Den sterkeste chili man har funnet, var på 577.000 på Scoville-skalaen. Virkestoffet i chili heter capsaicin – og ren capsaicin barker til med 16.000.000 på Scoville…

 

HVORDAN VIRKER CHILI POSITIVT I KROPPEN?

Når du spiser chili med en viss styrke, kjennes det som om det brenner i munnen. Det er fordi capsaicin binder seg til reseptorer i munnen – de samme reseptorene som registrerer smerte fra varme. Dette frigjør endorfiner i kroppen, og det igjen utløser en følelse av velvære. Når man spiser chili, får man også i seg store doser C-vitamin – chili inneholder f.eks. mer enn tre ganger så mye C-vitamin som appelsiner. A-vitamin, som er bra for synet og begrenser betennelser, er det også mye av i chili, sammen med betakaroten. Har du problemer med blodsukkeret, viser en amerikansk studie at bruken av chili i mat kan redusere behovet for insulin i nedbrytingen av maten med opptil 60%.

 

SLIK ØKER CHILI FORBRENNINGEN

 

 img_285kcal_small

 

Vi snakker ikke om kjempestore endringer i forbrenningen – men vi snakker om at chili i forsøk har vært registrert som hovedgrunnen til en økt forbrenning på opptil 285 kalorier i timen – stillesittende. I tillegg til chili, inneholder Chili Forte både krom, pantotensyre, vitamin B12 og niacin. Chili inneholder det aktive virkestoffet capsaicin, som sammen med grønn te har vist seg å dempe sultfølelsen (Clinical Nutrition, 2009). En annen studie fra samme år (European Journal of Nutrition) viste at capsaicin kan minske forekomsten av hormonet ghrelin, som øker sultfølelsen. Flere studier har vist at bruk av capsaicin øker forbrenningen – studier har vist en økning på opptil 20% i 30 minutter etter inntak av chili. Kombinasjonen av bestanddelene i Chili Forte vil altså virke sultdempende (chili; capsaicin), stabiliserende på blodsukkeret (krom), og gi en økning i forbrenningen (chili).

 

img_innhold_NO_tablett

IKKE BASER DEG PÅ KOSTTILSKUDD ALENE